Áfa

2024.07.24. 17:34

Ciucă szerint jelenleg nincs tervben a áfa-emelés

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Nicolae Ciucă, a szenátus és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerdán kijelentette, a kormánykoalíció nem tervezi az áfa (TVA) emelését, és a PNL ragaszkodik egykulcsos adórendszerhez.
A politikus arról számolt be a parlamentben az újságíróknak, hogy a koalícióban jelenleg két elképzelés van terítéken: az egyik a progresszív adózás bevezetése, a másik az egységes adókulcs megtartása. Utóbbi a PNL számára 'piros vonalat' jelent, mivel bebizonyosodott, hogy az egykulcsos adórendszer vonzotta az országba a külföldi befektetőket és erősítette meg az üzleti szférát - szögezte le a pártelnök.
Hozzátette, a költségvetési hiányt jelenleg kizárólag a közkiadások csökkentésével lehet enyhíteni, adóemelést idén még nem fontolgatnak. Az állami kiadásokat viszont a pénzügyminiszter számításai szerint akár 5 milliárd lejjel is lehetne csökkenteni - mondta Ciucă.
Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy miként képzelik el a közkiadások lefaragását. 'A minisztériumnak egyenként kell intézkedéseket javasolniuak' - fogalmazott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában