Nyugdíj

2024.08.30. 15:13

Ciolacu: Külön nyugdíjtörvényt dolgoz ki a kormány fogyatékkal élők számára

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken a Facebook-oldalán bejelentette, hogy külön nyugdíjtörvényt dolgoznak ki a fogyatékkal élők számára, amelyik tiszteletben tartja a munkájukat és tisztes megélhetést biztosít számukra.
Bejegyezésében a kormányfő ismételten megerősítette, hogy szeptembertől nem csökken egyetlen folyósított nyugdíj sem, és ez érvényes a fogyatékkal élők járandóságára is. Közlése szerint pénteken megállapodott a Romániai Vakok Szövetségének és a Fogyatékkal Élők Országos Tanácsának képviselőivel abban, hogy közösen egy külön törvényt dolgoznak ki a fogyatékkal élők számára.
Hozzátette: a kormány ösztönözni fogja a speciális igényű személyek foglalkoztatását és munkahelyének megőrzését, elsősorban a közigazgatásban, hogy 'ezek az emberek könnyebben beilleszkedhessenek a társadalomba, és méltó életet biztosíthassunk számukra'.
A kormány pénteki közleménye szerint a miniszterelnök által kilátásba helyezett külön nyugdíjtörvény egy jövedelemkompenzációs mechanizmust biztosít majd a nyugdíjas fogyatékkal élők számára. A jogszabály ugyanakkor ösztönzi fogja a munkáltatókat a fogyatékkal élők alkalmazására.
A kormány közölte azt is, hogy hétfőn kezdődnek az egyeztetések a fogyatékkal élők képviselőivel az új törvény tervezetéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában