Árvíz

2024.09.16. 10:06

Egy eltűnt személyt továbbra is keresnek a Galac megyei Costache Negri településen

Fotó: ISU Galati

Agerpres

Egy személyt továbbra is keresnek a hatóságok az árvíz sújtotta Galac megyei Costache Negri településen - közölte ma a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU). Az utóbbi 24 órában négy megye (Iaşi, Galaţi, Temes és Vaslui) 21 településén okozott károkat az áradás. A tűzoltók a helyszínen segítenek a bajba jutott embereken, szivattyúzzák a vizet a házakból és gazdaságokból, és próbálják hozzáférhetővé tenni a lakásokat, illetve a járműveket.
Vasárnap négy Galac megyei településről (Pechea, Slobozia Conachi, Vameş és Stoicani) 34 embert mentettek ki a tűzoltók. Két holttestet is találtak, egyiket Slobozia Conachin, a másikat Suhurluion. Ugyanakkor Costache Negrin továbbra is keresnek egy eltűnt személyt. Szintén vasárnap a katasztrófavédelem 16 teherautóján érkezett segély az állami tartalékokból az árvíz sújtotta térségbe. Galac megye kilenc településén okozott áramkieséseket a szélsőséges időjárás, 4205 fogyasztó maradt áram nélkül - számolt be az IGSU.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában