Átverés

3 órája

Nem a visszaváltási rendszert, hanem egy kereskedőt károsítottak meg az utalványokat hamisító csalók

Forrás: news.ro

Agerpres

Nem a betétdíjas visszaváltási rendszert (SGR), hanem egy kereskedőt vertek át visszaváltó automaták által kiadott utalványok hamisításával gyanúsított személyek - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján a környezetvédelmi miniszter.
Mircea Fechet arra reagált, hogy a bukaresti első kerületi ügyészség szerint idén július és szeptember között több személy fénymásolással hamisított SGR-utalványokkal vásárolt egy áruházlánc egyik üzletében, és ezzel mintegy 300 ezer lejes kárt okoztak.
A miniszter hangsúlyozta, hogy a feltételezett csalók az áruházlánc biztonsági rendszerének hiányosságait használták ki. A kereskedők feladata annak biztosítása, hogy a visszaváltó automaták által kiadott utalványokat ne lehessen többször felhasználni - magyarázta újságírói kérdésre válaszolva. "Nem a RetuRo vállalatot, nem a román államot, hanem a kereskedőt érte kár, amelyiknek rendszerén volt egy kihasználható biztonsági rés" - hangsúlyozta Fechet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában