Közlemény

2 órája

Iohannis részt vesz New Yorkban az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán

Fotó: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis államfő vezeti Románia küldöttségét az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlésének 79., szeptember 24-25-én New Yorkban zajló ülésszakán.
Az ülésszak központi témája a következő: Egység a sokféleségben, a béke, a fenntartható fejlődés és az emberi méltóság előmozdításáért mindenütt és mindenki számára.
Az Államelnöki Hivatal szombati közleménye szerint az államfő részvétele az ülésszakon "lehetőséget nyújt arra, hogy kiemeljük országunk hozzájárulását a 17 fenntartható fejlődési cél mielőbbi elérésére irányuló globális erőfeszítésekhez egy olyan környezetben, amelyet továbbra is a szabályokon alapuló nemzetközi rendet érő komoly kihívások jellemeznek".
Iohannis szerdán mond beszédet az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén, amelyen a regionális és globális biztonság alapvető elemeként a többoldalú párbeszéd fenntartása mellett fog érvelni - olvasható a közleményben.
A román államfő kiemeli ugyanakkor Románia erőfeszítéseit és hozzájárulását az aktuális globális problémák megoldásához, az olyan biztonsági válságoktól kezdve, mint az ukrajnai háború vagy a közel-keleti konfliktus, az emberiséget érintő nagy kihívásokig, mint a klímaváltozás, az emberi jogok csorbulása vagy a kiberfenyegetések.
A hivatal közleménye szerint Iohannis kiemeli ugyanakkor az ENSZ reformjának szükségességét, hogy a rendszer képes legyen hatékonyan és átlátható módon megfelelni valamennyi jelenlegi és jövőbeli kihívásnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában