Iskolakezdés

2024.09.05. 18:52

Ligia Deca: Az új tanévben javítani kell az iskola, illetve a tanulók és a szülők közötti kommunikációt

Forrás: Facebook/Ligia Deca

Agerpres

A következő tanévben a gyenge vizsgaeredményekkel rendelkező iskolákat támogatni kell a teljesítményük javításában, valamint javítani kell az iskola, illetve a tanulók és a szülők közötti kommunikációt - jelentette ki csütörtökön, a megyei főtanfelügyelők Brassóban zajló éves értekezletén az oktatási miniszter.
Ligia Deca kifejtette, hogy felelősségteljesebben kell kihasználni az oktatásra fordítható uniós forrásokat. 'Az iskolai erőszak elleni küzdelem továbbra is prioritás, folytatjuk a digitalizálási folyamatot (...) Az iskolákban nincs helye választási kampánynak, a tanulás színhelyei kell hogy maradjanak' - vázolta a miniszter.
A megyei főtanfelügyelők tanévelőkészítő éves értekezlete szeptember 4-6. között zajlik Brassóban. A tanácskozáson a legutóbbi tanév elemzése és az új tanév kezdetével kapcsolatos számos kérdés szerepel, mint például: az oktatási minisztérium prioritásai a 2024-2025-ös tanévre; az iskolák új tanévre való felkészülésének helyzete; szabályozási újdonságok; biztonság a közoktatás intézményeiben; a PNRR keretében megvalósuló beruházások elemzése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában