Ellenőrzés

2024.09.12. 14:27

Összesen 190 jogszerűtlenül foglalkoztatott munkást azonosított a munkaügyi felügyelőség az A7-es autópálya munkatelepén

Képernyőfotó

Agerpres

Összesen 190 jogszerűtlenül foglalkoztatott munkást azonosított a munkaügyi felügyelőség az A7-es autópálya munkatelepén.
A munkaügyi minisztérium Facebook-oldalán megjelent csütörtöki bejegyzés szerint a Buzău megyei munkaügyi felügyelőség több ellenőrzést végzett a napokban az A7-es autópálya Stîlpu környéki munkatelepein. Ekkor derült ki, hogy 190 személy egyéni munkaszerződés nélkül dolgozott itt egy 2024-ben létrehozott cégnek.
A Munkaügyi Felügyelőséget vezető Mihai Nicolae Ucă szerint a feketén foglalkoztatott személyek megpróbáltak elfutni a helyszínről a mezőn keresztül, a csendőrök azonban később azonosították őket.
A munkáltató 200 ezer lejes bírságot kapott. Ugyanakkor szerződést kell kötnie a munkásokkal, a szerződéseket iktatnia kell a törvényben előírtaknak megfelelően, és a fizetés mellett a társadalombiztosítási járulékokat is be kell fizetnie a ledolgozott időszakra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában