EB

2024.09.02. 15:02

Roxana Mînzatu szociáldemokrata EP-képviselőt jelöli a kormányfő az Európai Bizottságba

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő hétfőn bejelentette, hogy Roxana Mînzatu szociáldemokrata európai parlamenti képviselőt jelöli az Európai Bizottságba.
A miniszterelnök a Szociáldemokrata Párt (PSD) együttes frakcióülése után a sajtónak elmondta, hogy hamarosan elküldi a javaslatát az Európai Bizottság elnökének, és folytatja a tárgyalásokat Ursula von der Leyennel a román biztos portfoliójáról.
Ciolacu hozzátette: számára fontosabb a jelölt személyénél az, hogy milyen feladatokat bíz az Európai Bizottság elnöke a román biztosra, a jelölt nemét pedig egyáltalán nem tartja relevánsnak.
'Az elnök asszony addig nem nevezi ki a biztosjelölteket, amíg meg nem hallgatja őket. Roxana Mînzatu több mint egy órás meghallgatása vasárnap zajlott le (...). Ezután az elnök asszony csak dicsérő szavakat mondott róla. Roxanának nem a politikai, hanem a szakmai önéletrajza a lenyűgőző' - jelentette ki a miniszterelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában