SGR

8 órája

Környezetvédelmi államtitkár: A betétdíjas visszaváltási rendszerben továbbra is több mint 20 probléma vár megoldásra

Agerpres

A betétdíjas visszaváltási rendszerben (SGR) továbbra is több mint 20 probléma vár megoldásra, köztük az, hogy az automaták nem működnek, vagy a zsákokat nem gyűjtik be időben - jelentette ki egy hétfői szakmai rendezvényen Bogdan Balanişcu környezetvédelmi államtitkár.
Kifejtette, hogy a minisztérium felleltározta ezeket a problémákat, és arról biztosította a közvéleményt, hogy a kiküszöbölésük folyamatban van. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a visszaváltási rendszer jobban működik Romániában, mint számos európai országban.
Az államtitkár szerint ez a rendszer rendkívül költséghatékony. Emlékeztetett arra, hogy Románia hatalmas összegeket költött és költ továbbra is az elhagyott hulladék begyűjtésére. A visszaváltási rendszer pedig pontosan ezt teszi: segít abban, hogy kevesebb legyen az elhagyott hulladék Romániában.
Elmondta, hogy a mai társadalom sokkal több hulladékot termel, mint az előző nemzedékek, mivel a kereskedelemben minden terméket 'egy kis zacskóba vagy dobozba csomagolva' forgalmaznak. Ez szerinte a magyarázata annak, hogy különösen vidéken egyre több terület válik szemétteleppé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában