CNAIR

2 órája

Közbeszerzési eljárás indult az A8-as autópálya Gyergyóalfalu-Ditró közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére

Illusztráció

Agerpres

Közzétették az elektronikus közbeszerződési rendszerben (SEAP) az A8-as autópálya Gyergyóalfalu-Ditró közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést, az ajánlatok benyújtásának határideje 2024. november 25. - jelentette be hétfőn a Facebook-oldalán a szállításügyi miniszter.
Sorin Grindeanu bejegyzése szerint a 14,4 kilométeres Hargita megyei sztrádaszakasz munkálatainak becsült költsége 1,2 milliárd lej (áfa nélkül), amit uniós forrásokból fedez a minisztérium.
A közbeszerzési eljárás nyertesének 10 hónap áll majd rendelkezésére a tervezésre és 24 hónap a kivitelezésre.
A Gyergyóalfalu-Ditró autópályaszakaszon 21 felüljárót és viaduktot, Gyergyóalfalunál pedig egy közúti csomópontot terveznek.
A közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) hétfői közleménye szerint következő lépésként a dokumentáció jóváhagyása után közbeszerzési eljárást indítanak az A8-as autópálya Sóvárad és Gyergyóalfalu között 32,4 kilométeres szakaszának tervezésére és kivitelezésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában