AEP

1 órája

Toni Greblă: Az országban csaknem 19 ezer, külföldön 950 szavazókörzetet alakítanak ki a parlamenti választásokra

Illusztráció

Agerpres

Az idei parlamenti választásokra 18.900 szavazókörzetet alakítanak ki országszerte - ebből mintegy 1300-at Bukarestben - és további 950-et külföldön - közölte kedden az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke.
Toni Greblă sajtótájékoztatóján elmondta, az országban csak december 1-jén, vasárnap lehet majd szavazni a parlamenti választásokon, a külföldi szavazókörzeteknél azonban szombaton és vasárnap is várják az urnákhoz a választópolgárokat. A szavazóhelyiségek 7 órától 21 óráig lesznek nyitva, de a 21 órakor a szavazóhelyiségben tartózkodó vagy sorban álló választópolgárok 23 óra 59 percig leadhatják a szavazatukat.
Az AEP elnöke szerint a hazai szavazókörzetek számára mintegy 19.900.000 szavazólapot nyomtatnak, a külföldi szavazóhelyiségekhez pedig - a külügyminisztérium igénylése alapján - 2.800.000 szavazólapot küldenek.
A választópolgárok a lakóhelyük szerinti szavazóhelyiségben voksolhatnak a parlamenti választásokon. Azok a választópolgárok, akik a választások napján a lakhelyüktől eltérő településen tartózkodnak, pótlistára kerülve bármelyik szavazókörzetben élhetnek alkotmányos jogukkal.
A parlamenti választások kampánya november 1-jétől 30-áig tart - tette hozzá Toni Greblă. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában