Beszámoló

2023.06.08. 08:47

Ismét megszervezték a PKE Alumni-napot

A találkozások helyszíne volt június 4-én, vasárnap a kisszántói Lavender Farm, ahol harmadik alkalommal szervezte meg a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem az Alumni-napot.

János Piroska

Az egyetem jelenlegi és volt hallgatói, tanárai találkoztak vasárnap a kisszántói Lavender Farmon, a festői környezetben megszervezett rendezvény ugyanakkor nagyszerű családi programnak is bizonyult, hiszen a szervezők nemcsak az egyetem jelenlegi és egykori polgáraira gondoltak, hanem a gyerekekre is. Ennek jegyében délelőtt 11 órától Benedek Árpád vezetésével, illetve a Soroglya zenekar közreműködésével néptáncoktatás zajlott a legkisebbek számára, amelybe természetesen a szülők is bekapcsolódhattak. Ugyancsak a gyerekeket szólította meg a következő program, Tóth Árpád, az egyetem adjunktusa (Művészeti Tanszék) „hangszersimogatóval” egybekötött játékra hívta az érdeklődőket, amelyen képzeletben körbeutazták a Földet és számos érdekességet tanulhattak, például hallhattak a rajfilmből is ismert Mulan történetéről. A helyszínen egész nap arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal kedveskedtek a gyerekeknek. „Az Alumni-nap ötlete három évvel ezelőtt született meg, amikor egy másik rendezvényen voltam itt a levendula farmon, és arra gondoltam, milyen jó lenne itt egy egyetemi rendezvényt szervezni, a volt, jelenlegi és jövőbeli hallgatókkal találkozni. A program célja lehetőséget adni arra, hogy közösen tudjunk beszélni akár az elmúlt évekről, vagy a jövőről, kötetlen módon tölthessünk el együtt időt” – nyilatkozta Maior Enikő rektorhelyettes. Az idei alkalmon egy kiemelt támogatói díjat is átadtak, amit az OTP Románia vehetett át, mint az egyetem támogatója.

 

A rendezvényen fellépett az egyetem közösségi kórusa. Mint megtudtuk, az egyetem közösségéhez tartozó alkalmazottak, személyek minden kedden találkoznak egy-egy kóruspróbára. Idén megzenésített versekkel foglalkoznak, így az Alumni-napon is többek között Kányádi Sándor Két nyárfa című megzenésített alkotását adták elő. A rendezvényen a felnőttek sem maradtak ki a játékból: Kiskovács Attila, a Momentán Társulat művészeti vezetője vezette be az érdeklődőket az improvizációs játékok világába, amely elsősorban nem a színészi tehetség megmutatásáról, sokkal inkább egymás megismeréséről, a közösségépítésről szól.

 

A verőfényes Alumni-napot 18 órától a fenn említett díjátadóval zárták, amelyen felszólalt Pálfi József, az egyetem rektora. Beszédében a közösségteremtés fontosságát emelte ki. Felidézte a nemrég Magyarországon járt Ferenc pápa szavait, aki a magyarokkal kapcsolatosan két szót emelt ki: a gyökereket és a hidat. Mindamellett, hogy fontos az egyetem gyökereinek mélyítése, kiemelt feladat az is, hogy bővítsük azokat a hidakat, amelyek nem csak más egyetemekkel, hanem a társadalom különböző szegmenseivel – mutatott rá beszédében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában