Iskolakezdés

2024.08.28. 16:31

Aláírták az új iskolai épületszárny kivitelezési szerződését Margittán

A margittai Horváth János Elméleti Líceumban elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat, jelenleg az utómunkálatok és a takarítás folyik, hogy tiszta, rendezett osztálytermekben fogadják az új tanévben a diákokat. Nagy Gabriella igazgatót kérdeztük a részletekről.

Archív felvétel

Fotó: Szőke Ferenc

Szőke Ferenc

Elmondta, hogy az intézmény alkalmazottainak az idei nyár sem csak a pihenésről szólt, hiszen ez a felkészülés időszaka a következő tanévre. Idén a magyar iskola a tanítási időszak lejárta után érettségi központ volt a margittai és környékbeli iskolák diákjai számára. Az érettségi a nagyiskola épületében zajlott, ezért a karbantartási munkálatokat a kisiskola épületében kezdték el, majd az óvodák épületeiben folytatták. Valamennyi kezdő osztály termét újrafestették, továbbá a vizesblokkokat és a folyosókat is. A többi osztálytermet kitakarították, fertőtlenítették. Megjavították a bútorzatot, kicserélték a szerelvényeket, ahol szükség volt rá. A rendelkezésre álló alacsony létszámú karbantartási személyzet ellenére, ezeket a munkálatokat, jó ütemezéssel, sikerült elvégezniük. 

Augusztusban újra érettségi központ lett a nagyiskola épülete, így egy időre felfüggesztette a karbantartási munkálatokat, de a szabadságok és a munkálatok átütemezésével sikerült megoldani ezeket a feladatokat. „Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy augusztus 22-én aláírták az új multifunkcionális épületszárny kivitelezési szerződését, melyet nagy valószínűség szerint idén elkezdenek” – adta hírül az igazgató. Jelenleg zajlik a frissen beiratkozottak elosztása. Idén három előkészítő osztály indul, melyből kettő hagyományos osztály, egy pedig step by step rendszerben, valamint három ötödik osztály, két líceumi és két szakiskolai osztály is megkezdi tevékenységét. A szakiskolai osztályok vegyesek melyek a szakács, a pincér, a kőműves és a villanyszerelő szakmákat fedik le. Tulajdonképpen mindennel készen állnak és nagy szeretettel várják a diákokat – hangzott el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában