Kosárlabda-BL

2023.07.19. 15:12

Elkészült a selejtezőcsoportok menetrendje

A beleki tornát élőben a Basketball Champions League YouTube-csatorna közvetíti.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírásának három selejtezőcsoportjának mérkőzéseit 2023. szeptember 24. és október 1. között rendezik a törökországi Belek városában. Belek Antalya tartományban található, Törökország egyik legnépszerűbb turistacélpontja, több mint 30 négy- és ötcsillagos szálloda várja a látogatókat.

Mint arról beszámoltunk, a Nagyváradi VSK U a második csoportba kapott besorolást, ahol negyeddöntős ellenfele az olasz Happy Casa Brindisi lesz. Cristian Achim legénysége szerdán, szeptember 27-én 19 órától játszik a az olaszokkal. A győztes továbbjut az elődöntőbe, ahol a Heroes Den Bosch (Hollandia) – BG Göttingen (Németország) mérkőzés győztesével találkozik.

Az elődöntőt szeptember 29-én, pénteken 18:30-tól rendezik. Amennyiben mindkét mérkőzésen győztesen hagyják el a pályát a nagyváradiak, úgy a csoport döntőjében, vasárnap 18:30 órától a Cholet Basket (Franciaország), az Antwerp Giants (Belgium), az FMP Soccerbet (Szerbia) és a Pallacanestro Varese (Olaszország) valamelyikével találkoznak. A selejtezőkör minden mérkőzését a beleki Gloria Sportarénában játsszák.

Josh Bostic visszavonult

Az elmúlt fél évben a Nagyváradi VSK U-t erősítő amerikai Josh Bostic a közösségi médiában közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy visszavonul. Bostic profi kosárlabdázóként 14 éves pályafutást tudhat maga mögött, amely során több amerikai, európai és ázsiai klubban is játszott.

Eljött az én időm. 4 különböző kontinensen, 12 különböző országban éltem. 14 éven át űztem ezt a játékot hivatásszerűen. Japán, Belgium, Olaszország, Horvátország, Oroszország, Franciaország, Lettország, Dél-Korea, Egyiptom, Lengyelország és Románia. A kosárlabda szó szerint megváltoztatta az életemet, és hálát adok Istennek, hogy lehetővé tette számomra, hogy maximálisan kihasználjam a játék adta lehetőségeket. Órákig tudnék beszélni azokról a tapasztalatokról, amelyeket ez alatt a 14 év alatt szereztem, de az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultam, az a tisztelet volt. Amerika nagyszerű ország, de vajon a legjobb? Minden barátomat és családtagomat arra bátorítom, hogy járjanak a világban, beszélgessenek valakivel, aki nem úgy néz ki, mint ők, ismerjenek meg más kultúrákat és hagyományokat.” – írta a Facebookon az amerikai játékos, aki a következő két évben a Houston Rockets technikai stábjának tagja lesz. Bostic 18 meccsen lépett pályára a nagyváradi csapatban, ezeken 7,8 pontot, 2,7 lepattanót és 1,6 asszisztot átlagolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában