Foci

2024.09.08. 19:40

Dorin Goga villanása döntött Diószegen

Vereséggel mutatkozott be hazai pályán a Bihardiószegi SK a harmadosztályban.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila 

Alapos ráncfelvarráson ment át a nyári szünetben a bihardiószegi stadion, a létesítmény lelátóira műanyag székeket szereltek, a kapuk új hálókat kaptak és a csapatokat váró öltözők állapota is arról árulkodott, hogy a hazaiak minden szempontból felkészültek a harmadosztály kihívásaira. A Bihardiószegi SK – Kolozsvári Sănătatea mérkőzésre megteltek a lelátók szombat délután, így minden adott volt egy igazi futballünnephez. 
A meccs apropóján olyan, egykori sztárok is ellátogattak az Érmellékre, mint Vasile Miriuţa, aki a kolozsváriaknál zajló szakmai munkáért felelős, valamint a 40 éves csatár, Dorin Goga, aki 2012-ben a román válogatottban is bemutatkozhatott. A III. Liga újonca kezdte aktívabban a találkozót, de az utolsó passzokat rendszeresen elkapkodták a hazai támadók, így komolyabb helyzetek nélkül pörgött le az első fél óra. A 32. percben Lukács Rajmond a tizenhatos széléről, fordulásból próbálkozott, a labda csak centikkel tévesztette el a jobb felső sarkot. Ez meghozta a hazaiak lövőkedvét, a 35. percben Carlos Covaciu 23 méterről leadott lövését hatalmas bravúrral ütötte ki a vendégek portása a léc alól. A félidő lezárásaként Gergely Róbert húzott el a jobb szélen, beadásáról Lukács, ha kevéssel is, de lemaradt. 
Az 55. percben a hazaiak edzője, Mădălin Popa három támadóját is lecserélte, ez pedig látványosan megtörte a hazaiak lendületét, a Bihardiószeg ezt követően csak elvétve jutott a Sănătatea kapujának közelébe. A 60. percben Fila Károly bravúrja után az ellentámadásból Hendre Zsolt tesztelte a vendégek kapusát, de ezzel el is lőtte a puskaporát a hazai gárda. A 81. percben szabadrúgáshoz jutott a kolozsvári alakulat a diószegiek tizenhatosának előterében, Goga előtt szétnyílt a sorfal, a rutinos támadó pedig a kapu közepébe bombázott (0–1). 
Az eredmény már nem változott, így a Sănătatea labdarúgói örülhettek a 3 pontnak a mérkőzés végén. A Bihardiószegi SK összeállítása: Fila K. – D. Mladin, B. Mintaş, C. Letan, E. Marina – A. Popa, L. Nicoară (Ardelean A., 76.), C. Covaciu (Hendre Zs., 56.) – C. Roşu, Lukács R. (Chiş-Toie P., 56.), Gergely R. (Marina D., 56.). Vezetőedző: Mădălin Popa. Távozik az elnök „Ez volt a búcsúmeccsem, kedden volt egy gyűlés, ahol lemondtam. A lemondásomat elfogadták, az egészségi állapotom nem engedi meg, hogy a továbbiakban is a klub élén maradjak. Fiatalítunk ezen a szinten is, minden erőmből fogom támogatni az utódom. Kár ezért a mai meccsért, egy borzasztó nagy egyéni hiba miatt maradtunk pont nélkül” – nyilatkozta lapunknak Constantin Sabău, az érmelléki klub leköszönő elnöke. 
„Nem szabad ilyen hibákat vétenünk ezen a szinten. Szükségünk van pár meccsre ahhoz, hogy összerázódjon a társaság, sok új játékosunk van. Érződött, hogy feszültek, idegesek a játékosaink, de ez egy férfias sportág, nincs ebben semmi meglepő, ha nem lép át egy bizonyos szinten. A következő fordulóban Szatmárnémetibe utazunk, megígérhetem a szurkolóinknak, hogy mindent megteszünk majd egy jó eredmény kiharcolásának érdekében” – értékelt Mădălin Popa, a diószegiek vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában