Labdarúgás

2024.09.03. 17:32

Kihirdette a szeptemberi NL-keretet Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, a román labdarúgó-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Koszovó és Litvánia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

Szakács Dávid 

Mircea Lucescu 25 játékost hívott be a szeptemberi NL-mérkőzésekre, melyből 15 külföldi, míg 10 a hazai bajnokságból érkezett. Először kapott meghívót a Trikolórok keretébe az FCSB-nél játszó Alexandru Lixandru, aki azonban a fővárosiak utolsó bajnoki találkozóján kisebb sérülést szenvedett, így végül Andrei Artean helyettesíti. Hosszú idő után tért vissza a csapatba Alexandru Mitriţă, Alexandru Chipciu és Iulian Cristea is. A román válogatott hálóőre, Horaţiu Moldovan tájékoztatta a szakmai stábot, hogy az újdonsült klubjánál, az olasz Sassuolonál szeretne maradni, hogy kiérdemelje a kezdőcsapatba kerülést. Lucescu eleget tett a Moldovan kérésének, és úgy döntött, hogy a szeptemberi két mérkőzésre behívja Laurenţiu Popescut. A Nemzetek Ligája idei kiírását a románok idegenben kezdik szeptember 6-án 21.45-tól Koszovó ellen, majd szeptember 9-én, szintén 21.45-tól fogadják Litvániát a Ghencea Stadionban. Megsérült Gazdag A magyar válogatott hétfő délután megtartotta első edzését a németekkel szembeni NL-összecsapás (szeptember 7. 21.45-től idegenben) előtt. Az Magyar Labdarúgó Szövetség beszámolója szerint Marco Rossi vezetőedző nem számíthat majd Gazdag Dánielre, miután a Philadelphia Union futballistája a hétvégén izomsérülést szenvedett. A magyarok a szombati, Németország elleni meccset követően szeptember 10-én 21.45-től a Puskás Arénában csapnak össze a bosnyákokkal.

A román válogatott kerete

Kapusok: Florin Niţă (Damac), Ştefan Târnovanu (FCSB), Laurenţiu Popescu (Krajovai U). 
Védők: Andrei Raţiu (Rayo Vallecano), Cristian Manea (Rapid), Andrei Burcă (Baniyas), Radu Drăguşin (Tottenham), Virgil Ghiţă (Cracovia), Iulian Cristea (Kolozsvári U), Nicuşor Bancu (Krajovai U), Alexandru Chipciu (Kolozsvári U).
Középpályás: Deian Sorescu (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Darius Olarui (FCSB), Ianis Hagi (Rangers), Valentin Mihăilă (Parma), Florinel Coman (Al-Gharafa), Alexandru Mitriţă (Krajovai U), Andrei Artean (Kolozsvári CFR). 
Támadók: Denis Drăguş (Trabzonspor), George Puşcaş (Bodrum), Denis Alibec (Farul).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában