Román Kupa

2024.08.29. 08:39

Kártyavárként dőlt össze a Bihar FC védelme

A nagyváradi csapat egygólos előnyben volt, de az utolsó negyedórában három gólt is kapott a resicabányaiaktól, így nem jutott be a Román Kupa csoportkörébe.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila 

A Bihar FC labdarúgói számára a rájátszás jelentette idén a végállomást a Román Kupában, miután kedden 1–3-as vereséget szenvedtek hazai pályán a Resicabányai VSK ellen vívott mérkőzésen. Bár előzetesen mindkét csapat a csoportkörbe jutást tűzte ki céljául, mindkét edző sokat változtatott kezdőcsapatán a bajnokságban látottakhoz képest. Gustavo Aragolaza a múlt hétvégi, bodzavásári mérkőzéshez képest hét helyen is cserélt, kollégája, Flavius Stoican pedig még ennél is több, 9 változtatást eszközölt. 

A piros-kékek a 27. percben az első nagyobb helyzetüket gólra váltották, egy jobb oldali szöglet után Andreas Chiriţoiu vette le a labdát, majd 14 méterről lőtt, a labda pedig a védők sűrűjében is utat talált Dincă a hálójába (1–0). A vezető gól megszerzése után még védekezőbb felfogásra váltott a hazai alakulat, és a jó iramú, de helyzetek nélküli mérkőzésen sokáig úgy tűnt, sikerre vezethet Aragolaza olaszos taktikája. Chiriţoiu egy szenzációs távoli lövés után közel állt ahhoz, hogy növelje a hazaiak előnyét, de Dincă védeni tudott. A találkozó utolsó 20 percében átvette az irányítást a vendégcsapat, a 74. percben Marius Cioiu senkitől sem zavartatva egyenlített 10 méterről (1–1). A 80. percben Haită paszszolt a kapu elé, Andrei Lascu pedig 8 méterről a rövid sarokba lőtt, a váradi védelem ezúttal sem állt a helyzet magaslatán (1–2). A 87. percben Mihai Dolghi vitte be a kegyelemdöfést egy szöglet utáni kombinációt követően (1–3). A két csapat pénteken 18 órától ismét összecsap a Bodola-stadionban, ezúttal a II. Liga 5. fordulójában. 

Mestermérleg 

„Megérdemelten nyertünk, még akkor is, ha hátrányban voltunk, mivel végig hittünk a csapat erejében. A pénteki meccsig Váradon maradunk, remélem, a bajnoki után is sikerül ponttal, pontokkal távozzunk” – mondta Flavius Stoican, a Resicabánya edzője. „Csalódott vagyok, a második félidőben fizikailag és mentálisan is visszaestünk, ez a végén meg is látszott az eredményen. Természetesen, amikor ilyen gólokat kapunk, az nagyon fáj, de ne felejtsük el, hogy 72 órával azután játszottunk, hogy visszatértünk Bodzavásárról. A mérkőzés utolsó szakaszában nem bírtuk tartani az iramot” – nyilatkozta Gustavo Aragolaza.

Jegyzőkönyv

Bihar FC – Resicabányai VSK 1–3 (1–0). 

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 1500 néző. 

G.: A. Chiriţoiu (27), ill. M. Cioiu (74.), A. Lascu (80.), M. Dolghi (87.) Bihar FC: I. Rus – S. Cucu, A. Gal, A. Băican, D. Giafer, C. Jurj (I. Ban, 77.) – R. Farcaş, I. Filip (R. Gunie, 64.), A. Nica (A. Moga, 56.), I. Hora (S. Jurj, 56.), A. Chiriţoiu (Stahl A., 64.). Technikai igazgató: G. Aragolaza. VSK: D. Dincă – M. Dolghi, A. Dudea, C. Bocşan, Ş. Bărboianu (M. Cioiu, 46.), D. Fărăgău (F. Haită, 62.), V. Chera, E. Constantino (N. Fota, 46.), A. Suciu (I. Doană, 56.), R. Jerdea (C. Tucaliuc, 46.), A. Lascu. Vezetőedző: F. Stoican. Vezette: C. George Roman (Temesvár) – A. Florian Vişan (Galac), D. Vlase (Galac).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában